Over de verkiezing

Sinds 2017 worden de Vlaamse Cultuurprijzen uitgereikt op één groot cultuurfeest. De cultuurprijzen dragen de naam Ultimas en worden uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert de uitreiking. Er worden prijzen uitgereikt in 12 verschillende categorieën. Naast deze categorieën is er ook een publieksprijs. 

Er zijn natuurlijk personen en organisaties die je niet makkelijk in een Ultimas-categorie kunt onderbrengen. Daarom is er vanaf dit jaar de Publieksprijs. Denk daarbij aan exposities, spektakelevents, lichtshows, festivals, city-events, tentoonstellingen, musicalvoorstellingen,… Kortom, events, organisaties en personen die bijdragen aan de verbreding van de cultuur. 

Vind jij dat een bepaalde artiest zich in het afgelopen jaar expliciet bewezen heeft? Bezocht jij een evenement met een unieke beleving? Is er een culturele organisatie die er dit jaar voor jou uitsprong? Nomineer dan jouw favoriet voor 16 april 2022! Wie weet ontvangt die persoon of organisatie dankzij jou een Ultima. Stemmen op genomineerden kan vanaf 1 april 2022 tot en met 5 mei 2022. 

Bekijk hier de voorwaarden voor het nomineren van jouw favoriet en de stemprocedure.

Partners
KnackVRTRadio1

Het verwerken van de stemmen, het opmaken van de eindstand en de  fraudecontroles worden uitgevoerd door Vote Company. De specialist in stemmen online en het organiseren van publieksverkiezingen. 

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details