Meest gestelde vragen van stemmers

Het kan zijn dat je als stemmer vragen hebt over de verkiezing of over het stemmen zelf. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de organisatie. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 1. Hoe kan ik zien wie er genomineerd is?
  Raadpleeg hier het overzicht van de genomineerden.
   
 2. Mijn favoriet staat er nog niet tussen. Hoe meld ik die aan?
  Via deze link kun je zelf jouw favoriet nomineren. 
   
 3. Wie kun je nomineren?
  1. Het brede publiek moet de genomineerde (persoon, personen, groep, organisatie) kunnen kennen. Met andere woorden: het werk van de genomineerde persoon/personen/groep/organisatie moet toegankelijk zijn voor iedereen en een breed publiek benaderen. Uiterst lokale initiatieven die geen breed bereik hebben gehad in promotie en communicatie, komen niet in aanmerking.
  2. De genomineerde heeft minstens een bereik in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  3. De genomineerde komt in aanmerking omwille van een aantoonbare prestatie in 2021.
  4. Content die een link heeft met een bepaalde politieke strekking of partij wordt geweerd.
  5. Schunnige content wordt geweerd.
    
 4. Ik heb geen bevestigingsmail gekregen na mijn stem. Hoe komt dat?
  Controleer eerst of de bevestigingsmail in jouw spamfolder terechtgekomen is. Is dat niet het geval? Vraag dan via deze link opnieuw een bevestiging aan. 
   
 5. Hoe kan ik zien hoeveel stemmen mijn genomineerde heeft ontvangen?
  Gedurende de stemperiode publiceren we een aantal keer een tussenstand. Die tussenstanden kun je raadplegen via het tabblad ‘Tussenstand’ in de navigatiebalk. Dat tabblad verschijnt van zodra de eerste tussenstand bekend gemaakt wordt. Deze tussenstand zal verschijnen in de vorm van een klassement. Het aantal stemmen wordt niet vermeld.
   
 6. Mijn e-mailadres wordt niet herkend. Hoe kan ik dit oplossen?
  Controleer eerst of er geen spatie achter je e-mailadres staat. Is dat niet het geval? Het systeem ziet sommige adressen waaronder die op ‘@inbox.com’ als oneigenlijke e-mailadressen, ook wel ‘wegwerpadressen’ genoemd. De herkomst en echtheid van dergelijke e-mailadressen kan niet worden geverifieerd. Met een dergelijk e-mailadres kun je dus helaas niet stemmen.
   
 7. Het lukt mij niet om te stemmen via de mobiele website.
  Vanuit de mobiele website kun je via de knop rechtsboven naar de desktopweergave gaan. Je kunt dan op die manier alsnog stemmen.
   
 8. Tot wanneer kan er gestemd worden?
  Er kan gestemd worden vanaf 1 april tot en met 5 mei 2022.
   
 9. Hoe wordt de winnaar van de publieksprijs bepaald?
  De genomineerde met het hoogste aantal stemmen op 6 mei 2022 om 0.01 u. wint de Publieksprijs. De winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking van de Ultimas op 10 mei 2022.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de organisatie via departement.cjm@vlaanderen.be.

Partners
KnackVRTRadio1

Het verwerken van de stemmen, het opmaken van de eindstand en de  fraudecontroles worden uitgevoerd door Vote Company. De specialist in stemmen online en het organiseren van publieksverkiezingen. 

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details